ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Τα μνημόνια του Δήμου Περιστερίου και η στάση των Συλλόγων Γονέων

Εδώ και ένα περίπου χρόνο παρατηρούμε μία κινητικότητα από μεριάς του Δήμου Περιστερίου για τον εξωραϊσμό κάποιων Σχολείων της περιοχής μας, η οποία προβάλλεται στο μέγιστο βαθμό από τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κο Θεοδωράκο.
Τι γίνεται όμως στην πραγματικότητα; Η κατάσταση είναι όπως περιγράφει η ανακοίνωση που λάβαμε πρόσφατα από τον Σύλλογο Γονέων του 39ου Δημοτικού Σχολείου:
«Έπειτα από συζητήσεις με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κύριο Θεοδωράκο Τάσο (τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία του και την άμεση ανταπόκρισή του στην επίλυση των προβλημάτων του σχολείου μας), κλείσαμε μια μεγάλη συμφωνία για έργα που θα πραγματοποιηθούν εντός σχολικού έτους 2016-2017:
Βάψιμο του εσωτερικού χώρου του σχολείου μας ( το οποίο ξεκινάει αύριο και γίνεται με χρήματα που διέθεσε ο σύλλογος μας για την αγορά χρωμάτων).
Βάψιμο του εξωτερικού χώρου του σχολείου μας.
Συντήρηση αλουμινίων και τουαλετών.
Τοποθέτηση αλεξικέραυνου για την ασφάλεια των παιδιών μας»
Δηλαδή η Δημοτική Αρχή μέσα από συμφωνίες-«μνημόνια» με Συλλόγους Γονέων παζαρεύει το βάψιμο ή κάποια μικροανακαίνιση ως εξής: Ο Σύλλογος θα δώσει τα χρήματα για τα χρώματα και τα υλικά, ενώ ο Δήμος θα προσφέρει το προσωπικό. Και αυτό αξιοποιείται για να φανεί η «φιλολαϊκή και φιλεκπαιδευτική» πολιτική του Δήμου. Να πώς δημιουργήθηκαν τα πλεονάσματα του Δήμου Περιστερίου.
Βέβαια και οι Σύλλογοι Γονέων έχουν σημαντική ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Αντί να διεκδικούν αγωνιστικά το καλύτερο για τα παιδιά τους, δέχονται να πληρώνουν τον Δήμο για να κάνει επισκευές στα Σχολεία. Λες και δεν έχουν πληρώσει ήδη αρκετά, μέσα από την κρατική και τη δημοτική φορολογία. Λες και δεν είναι υποχρέωση του Δήμου, ο οποίος ευχαρίστως την ανέλαβε όταν ψήφιζε τον Καλλικράτη. Και δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι δίνουν ένα πολύ άσχημο παράδειγμα στα ίδια τους τα παιδιά.
Η Ένωση Γονέων καλεί όλους τους Συλλόγους Γονέων να απαιτήσουν από τον Δήμο και την Πολιτεία την κάλυψη όλων των αναγκών και των ελλείψεων στα Σχολεία. Να γυρίσουν την πλάτη στα κελεύσματα της Δημοτικής Αρχής και του κου Θεοδωράκου για να πληρώσουν ξανά και ξανά.
Ούτε 1 ευρώ από τους γονείς για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Σχολείων.ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΓΩΝΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ