ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

23/12/2016
Αγαπητέ κ. Νομικέ
Έκπληκτοι διαπιστώνουμε, ότι με εμπάθεια και προβοκατόρικη διάθεση διαστρεβλώνετε αυτό που ομόφωνα το ΔΣ της Ένωσης αποφάσισε και κοινοποίησε. Αποφάσισε ομόφωνα και κοινοποίησε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ότι δηλαδή οι  γονείς που πλήρωσαν ήδη 2 φορές (φορολογία και δημοτικά τέλη) για την συντήρηση του Δημόσιου Σχολείου δεν πρέπει να πληρώσουν και 3η, αλλά να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν όσα ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ αυτοί και τα παιδιά τους. 
Η καταγγελία της Ένωσης απευθύνεται κατά κύριο λόγο στη Δημοτική Αρχή και στον Αντιδήμαρχο Παιδείας. Εσείς βέβαια σκόπιμα, στην επιστολή σας αυτή,  «ξεχνάτε»  την συγκεκριμένη παράγραφο και εστιάζεστε  ΜΟΝΟ στο ΔΣ για να στρέψετε - κατά την γνώμη σας-  τους συλλόγους γονέων  ενάντια στον συλλογικό εκφραστή του γονεικού κινήματος στο Περιστέρι,  την ΕΝΩΣΗ.
Η Δημοτική Αρχή που πουλάει τις υπηρεσίες για τις οποίες  επιχορηγείται και πρέπει να παρέχει δωρεάν, όχι μόνο μένει στο απυρόβλητο στην επιστολή σας, αλλά της λέτε και ευχαριστώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια ώρα μάλιστα που η ίδια  θριαμβολογεί για το πλεόνασμα στα οικονομικά της  !!!
Τι να υποθέσουμε, ότι πρόκειται για παιχνίδι μικροπολιτικής;
Φροντίσατε μάλιστα να στείλετε την επιστολή σας σε όλους ΕΚΤΟΣ από τον αναγραφόμενο παραλήπτη !
Οι Γκεμπελίστικες μέθοδες αυτές δεν τιμούν ούτε αυτόν που τις εφαρμόζει ούτε αυτόν που τις επινοεί !
Η στοχοποίηση του Γραμματέα της Ένωσης δεν είναι τυχαία! Δεν είναι η πρώτη φορά που την επιλέγετε άλλωστε!
Αρχικά, όπως ίσως γνωρίζετε, στα καθήκοντα του γραμματέα κάθε Συλλόγου και Ένωσης, είναι να ενημερώνει και να κοινοποιεί τις αποφάσεις του συλλογικού οργάνου. Να τις κοινοποιεί σε όλους όσους έχουν δεχτεί να τις παραλάβουν δίνοντας το mail τους. Η αποστολή κ. Νομικέ δεν έγινε επιλεκτικά λοιπόν, αλλά σε όλες τις διευθύνσεις που υπάρχουν στην διάθεσή του.
Τέλος, η μηδενιστική νοοτροπία για την οποία εσείς κατηγορείτε τον Γραμματέα της Ένωσης ανήκει αποκλειστικά και μόνο σ αυτούς που προβάλλουν λύσεις με «ρεαλιστικούς μονόδρομους», τέτοιους που μεταφράζουν  την Παιδεία και την Υγεία σε κόστος και κέρδος. 
Που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας στη βαρβαρότητα της αδράνειας, της μοιρολατρίας, της παραίτησης από οτιδήποτε αγωνιστικό.
κ. Νομικέ,
¨  ...υπάρχουν εποχές που οι ανάσες γίνονται θύελλες και οι άνθρωποι τιτάνες,
      υπάρχουν εποχές που δεν ζήσαμε ακόμα γιατί δεν τις τολμήσαμε… ¨
Χρόνια πολλά !
Τις ευχές μας για ένα τολμηρό 2017 !ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΓΩΝΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:
Η παραπάνω ανοιχτή επιστολή κρίθηκε αναγκαία ως συλλογική απάντηση της Ένωσης Γονέων Περιστερίου, στην παρακάτω επιστολή που στάλθηκε σε μέλη Συλλόγων Σχολείων του Περιστερίου, με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης με τίτλο «για τα Μνημόνια του Δήμου Περιστερίου και τη στάση των Συλλόγων Γονέων».
Αγαπητέ κε Λεμπέση ,

με έκπληξη παρακολουθώ  την επίθεση που εξαπολύει η Ένωση Γονέων σε ένα ακόμα ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να προσφέρει στα παιδιά του και στο σχολείο που αυτά φοιτούν.
Διαστρεβλώνετε για άλλη μια φορά την πραγματικότητα και τις αγνές προθέσεις των γονιών του Περιστερίου.
Προφανώς εντάσσεται σε ένα ακόμα από τα παιχνίδια μικροπολιτικής που μας έχετε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.
Αφήστε επιτέλους ήσυχους όλους εμάς τους Συλλόγους που έχουμε τη διάθεση να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο.
Αλλάξτε επιτέλους  αυτή τη μηδενιστική σας νοοτροπία.
Και κάτι τελευταίο αξιότιμε κε Γραμματέα της Ένωσης. Γιατί κοινοποιείτε την ανακοίνωσή σας επιλεκτικά σε ορισμένα από τα μέλη ΔΣ Σχολείων και όχι σε όλα τα μέλη της Ένωσης, στους Προέδρους των ΔΣ , αλλά ακόμα και σε αυτούς τους οποίους κατηγορείτε ? Τι επιδιώκετε με αυτήν σας την τακτική ?
Εύχομαι ολόψυχα σε εσάς και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Καλά Χριστούγεννα. 
Ελπίζω ότι ο καινούριος  χρόνος με τον ερχομό του θα φέρει επιτέλους μια ΝΕΑ πνοή στην Ένωση Γονέων Περιστερίου.

Με εκτίμηση

Ιωάννης Νομικός
Πρόεδρος ΔΣ
Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
1ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Τα μνημόνια του Δήμου Περιστερίου και η στάση των Συλλόγων Γονέων

Εδώ και ένα περίπου χρόνο παρατηρούμε μία κινητικότητα από μεριάς του Δήμου Περιστερίου για τον εξωραϊσμό κάποιων Σχολείων της περιοχής μας, η οποία προβάλλεται στο μέγιστο βαθμό από τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κο Θεοδωράκο.
Τι γίνεται όμως στην πραγματικότητα; Η κατάσταση είναι όπως περιγράφει η ανακοίνωση που λάβαμε πρόσφατα από τον Σύλλογο Γονέων του 39ου Δημοτικού Σχολείου:
«Έπειτα από συζητήσεις με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κύριο Θεοδωράκο Τάσο (τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία του και την άμεση ανταπόκρισή του στην επίλυση των προβλημάτων του σχολείου μας), κλείσαμε μια μεγάλη συμφωνία για έργα που θα πραγματοποιηθούν εντός σχολικού έτους 2016-2017:
Βάψιμο του εσωτερικού χώρου του σχολείου μας ( το οποίο ξεκινάει αύριο και γίνεται με χρήματα που διέθεσε ο σύλλογος μας για την αγορά χρωμάτων).
Βάψιμο του εξωτερικού χώρου του σχολείου μας.
Συντήρηση αλουμινίων και τουαλετών.
Τοποθέτηση αλεξικέραυνου για την ασφάλεια των παιδιών μας»
Δηλαδή η Δημοτική Αρχή μέσα από συμφωνίες-«μνημόνια» με Συλλόγους Γονέων παζαρεύει το βάψιμο ή κάποια μικροανακαίνιση ως εξής: Ο Σύλλογος θα δώσει τα χρήματα για τα χρώματα και τα υλικά, ενώ ο Δήμος θα προσφέρει το προσωπικό. Και αυτό αξιοποιείται για να φανεί η «φιλολαϊκή και φιλεκπαιδευτική» πολιτική του Δήμου. Να πώς δημιουργήθηκαν τα πλεονάσματα του Δήμου Περιστερίου.
Βέβαια και οι Σύλλογοι Γονέων έχουν σημαντική ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Αντί να διεκδικούν αγωνιστικά το καλύτερο για τα παιδιά τους, δέχονται να πληρώνουν τον Δήμο για να κάνει επισκευές στα Σχολεία. Λες και δεν έχουν πληρώσει ήδη αρκετά, μέσα από την κρατική και τη δημοτική φορολογία. Λες και δεν είναι υποχρέωση του Δήμου, ο οποίος ευχαρίστως την ανέλαβε όταν ψήφιζε τον Καλλικράτη. Και δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι δίνουν ένα πολύ άσχημο παράδειγμα στα ίδια τους τα παιδιά.
Η Ένωση Γονέων καλεί όλους τους Συλλόγους Γονέων να απαιτήσουν από τον Δήμο και την Πολιτεία την κάλυψη όλων των αναγκών και των ελλείψεων στα Σχολεία. Να γυρίσουν την πλάτη στα κελεύσματα της Δημοτικής Αρχής και του κου Θεοδωράκου για να πληρώσουν ξανά και ξανά.
Ούτε 1 ευρώ από τους γονείς για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Σχολείων.ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΓΩΝΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ