ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ


Περιστέρι 30/04/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του Δ. Περιστερίου με τον δ/ντη Β/θμιας εκπ/σης Γ΄Αθήνας κ. Ζαφειρακίδη Γ., στα πλαίσια της ενημέρωσης της Ένωσης για θέματα που απασχολούν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Τέθηκαν από την πλευρά μας ερωτήματα για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης που όλα δείχνουν ότι θα αυξηθούν με την έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς.

Τα ερωτήματα αυτά αφορούσαν:

1.   Τις ενδεχόμενες συγχωνεύσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων.

2.   Το πολυνομοσχέδιο που ήρθε στην βουλή και αφορά το ωράριο των εκπαιδευτικών και τα αποτελέσματα που θα έχει στην εκπαίδευση.

3.   Το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας.

4.   Το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ.

Οι απαντήσεις που μας έδωσε ο δ/ντης Β/θμιας εκπ/σης για όλα αυτά ήταν οι παρακάτω:

1.   Η δ/νση Β/θμιας εκπ/σης  δεν έχει προτείνει καμία συγχώνευση για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Περιστέρι.
Στόχος της δ/νσης, όπως μας τόνισε, είναι να υπάρχουν μέχρι 25μελή τμήματα μαθητών και αυτό γίνεται με την κατάλληλη τροφοδότηση μαθητών από τα Δημοτικά στα Γυμνάσια και από εκεί στα Λύκεια.
Είπε ότι έχει κάνει πρόταση ανταλλαγής έδρας μεταξύ του 3ου ΓΕΛ και του 1ου ΕΠΑΛ, για καλύτερη απορρόφηση μαθητικού δυναμικού, όμως η πρόταση αυτή θα πρέπει να συναποφασιστεί και από τον Δήμο Περιστερίου.
Η πρόταση αυτή έχει ήδη απορριφθεί τόσο από την ΔΕΠ όσο και από τους άλλους εκπαιδευτικούς φορείς του Περιστερίου.
Μας είπε ότι οι προτάσεις του είναι στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας.

 Εμάς σαν Ένωση, μεθοδεύσεις του παρελθόντος από το υπουργείο Παιδείας, μας κάνουν ανήσυχους και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να θεωρούμε τίποτα σαν δεδομένο, το αντίθετο μάλιστα.

2.   Για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στην βουλή που θα επιφέρει αύξηση ωραρίου τονίστηκε ότι γίνονται δυσμενέστερες οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Κατά την γνώμη της Ένωσης, το πολυνομοσχέδιο, βάζει στο στόχαστρο τον κλάδο των εκπαιδευτικών, τους μαθητές και την εκπαίδευση στο σύνολό της.
Η εξέλιξη αυτή δυστυχώς, με την ανάθεση δεύτερης ειδικότητας στους εκπαιδευτικούς, θα φέρει την «τεχνητή» λύση στην κάλυψη των οργανικών θέσεων, ενδεχόμενες απολύσεις εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα και στην σταδιακή πτώση στην ποιότητα της εκπαίδευσης.

3.   Τονίστηκε από τον κ. Ζαφειρακίδη ότι το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας, θα ξεκινήσει από τις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς, σε προκαθορισμένα Γυμνάσια του Περιστερίου (το πρόγραμμα γίνεται μέσω του ΕΣΠΑ και αφορά μόνον Γυμνάσια μέχρι και το 2015).

Ελπίζουμε το πρόγραμμα να ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς και να μην γίνει ότι και φέτος που ξεκίνησε μετά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, αναρωτώμενοι που ωφελήθηκαν οι μαθητές από αυτό.

4.   Όσο για το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ, που υπήρχαν και υπάρχουν ενστάσεις όχι μόνον από την Ένωσή μας αλλά και από την Εκπαιδευτική κοινότητα, η απάντηση του κ. Ζαφειρακίδη ήταν ότι δεν υποχρεώνονται, δ/ντες και εκπαιδευτικοί, να το εφαρμόσουν εάν υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους γονείς ή δεν υπάρχει συμμετοχή από τους μαθητές.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι συντονισμένες κινήσεις και διαμαρτυρίες – με επιχειρήματα – από τους γονείς λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη από τους αρμόδιους και φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.


Τέλος ο κ. Ζαφειρακίδης μας είπε ότι έχει ζητήσει από τον Δήμο Περιστερίου, σύσταση επιτροπής καταλληλότητας, όπου θα αποφασιστεί ή όχι, η προσωρινή στέγαση σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής με άμεση λειτουργία (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Περιστερίου και Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Περιστερίου) στο 3ο Δημοτικό Σχολείο (έχει συγχωνευθεί και δεν λειτουργεί) μέχρι να κατασκευαστεί σύγχρονο κτίριο.


Η Ένωση Γονέων περιμένει με ανυπομονησία την εξέλιξη αυτή και θα ενεργήσει έτσι ώστε να αποκτήσει επιτέλους στέγη  το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο στο Περιστέρι.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ