ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ,ΣΤΙΣ 19/4/2013 ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥΣ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ
ΡΙΧΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ

Άλλο ένα χτύπημα στην δημόσια παιδεία και ειδικά στην ειδική αγωγή έρχεται να δώσει η κυβέρνηση με την ένταξη των μαθητών σε γενικά σχολεία.

Με ψήφιση του Ν.4115/2013 και του επίμαχου άρθρου 39 που έρχεται να συμπληρώσει τον
Ν 3699/2008 η κυβέρνηση έρχεται να βάλει ταφόπλακα στην ειδική αγωγή, να ρίξει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στον καιάδα.

Πρόκειται για ένα νόμο που κινείται στο πνεύμα των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και των μνημονίων για υποτυπώδη ειδική αγωγή, με άλλοθι την «αποασυλοποίηση» και το υποκριτικό ενδιαφέρον για τη δήθεν ένταξη των παιδιών αυτών στα «κανονικά» σχολεία.

Στην ουσία όμως η πολιτική «ένταξης» αποτελεί ένα εύσχημο τρόπο παραπέρα περιθωριοποίησης αυτών των παιδιών, που καταργεί με οικονομικά κριτήρια την όποια παιδαγωγική θεωρία και πράξη για την ειδική αγωγή.


Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΛΩΝ
ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ,
ΣΤΗ 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας  επισυνάπτουμε στην συνέχεια  την σχετική ανακοίνωση  που δημοσίευσε ο   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ


Η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής παραμένει το ίδιο τραγική όπως και το Σεπτέμβρη.

Ειδικά Σχολεία βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος λόγω έλλειψης πόρων.

Οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες.

Σε πολλές περιοχές της χώρας, η πρόσβαση των ΑμΕΑ στις δομές Εκπαίδευσης έχει γίνει απαγορευτική, καθώς η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία είναι στον αέρα.

Οι υποδομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είναι άθλιες και η πλειοψηφία των Ειδικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φυτοζωούν ή είναι υπό διάλυση. Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ένταξης λειτουργούν σε ορόφους κτηρίων χωρίς ασανσέρ. Άλλα δεν έχουν καν αίθουσες και στεγάζονται σε «πρώην αποθήκες» σε γωνιές από αίθουσες τελετών, διαδρόμους κ.α.. Και άλλα "φιλοξενούνται" από ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία και από χορηγούς (όπως το ΕΛΕΠΑΠ).

Με ψήφιση του Ν.4115/2013 και του επίμαχου άρθρου 39 που έρχεται να συμπληρώσει το Ν 3699/2008 η κυβέρνηση έρχεται να βάλει ταφόπλακα στην ειδική αγωγή, να ρίξει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στον καιάδα.

Η υποχρεωτικότητα που επιβάλει ο νόμος ακολουθεί την εντολή για ένταξη και φοίτηση όλων των ΑμΕΑ στα γενικά σχολεία, με πρόσχημα την αποιδρυματοποίηση και την επιδίωξη για λιγότερο κρατικό κόστος, την παράδοση της ειδικής εκπαίδευσης στο βωμό του κέρδους , στους νόμους της αγοράς και της ιδιωτικοποίησης

Σας καλούμε στην κινητοποίηση την Παρασκευή 19 Απρίλη, στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας για να μην περάσουν τα σχέδιά τους

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΏΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


ΤΟ Δ.Σ.