ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

ΚΤ.ΥΠ. ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ
ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Οι ΚΤ.ΥΠ. , η Δημοτική Αρχή και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας

Απορίες που οδηγούν σε συμπεράσματα μας δημιουργήθηκαν, όταν διαβάσαμε σε διάφορες ειδησεογραφικές ηλεκτρονικές σελίδες του Περιστερίου:
Σύσκεψη στην ΚτΥπ ΑΕ για την υλοποίηση σχολικών
κτιρίων του Δήμου Περιστερίου
(ακολουθεί η κλασική- αναμνηστική-οικογενειακή φωτογραφία)
Στον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ) σε προγραμματισμένη σύσκεψη στις 9 Οκτωβρίου 2018, συζητήθηκε διεξοδικά η πορεία υλοποίησης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Περιστερίου.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο νέος Πρόεδρος της ΚτΥπ Γεώργιος Μπιτάκος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αναστάσιος Θεοδωράκος και οι Διευθυντές του 7ου Λυκείου Στυλιανός Ιωάννου και του 10ου Λυκείου Μαρία Καλογέρα κ.α.
Για μια ακόμη φορά, η Δημοτική Αρχή Περιστερίου ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση του 28ου Δημοτικού Σχολείου και την άμεση λειτουργία του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου, στο κτίριο του πρώην 3ου Δημοτικού Σχολείου.
Επιπλέον, από τον κ. Θεοδωράκο τέθηκε το θέμα της ανέγερσης της νέας πτέρυγας στο 7ο-10ο Λύκειο Περιστερίου, καθώς και άλλα θέματα για τα σχολικά κτίρια της πόλης.
Από την πλευρά του, ο νέος Πρόεδρος της ΚτΥπ κ. Μπιτάκος αναφέρθηκε στα διαχρονικά προβλήματα που προκύπτουν από τις αδυναμίες του κρατικού φορέα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του προς τις τοπικές κοινωνίες, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει στην άμεση διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων για να προχωρήσουν τα σχολικά έργα, σε στενή συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου.

Απορία 1η: Αλήθεια βάσει ποιου καταμερισμού αρμοδιοτήτων, η επίσπευση των διαδικασιών για το 28ο Δημοτικό και το ΕΕΕΕΚ ζητείται από τη Δημοτική Αρχή, ενώ το θέμα της ανέγερσης της νέας πτέρυγας στο προαύλιο των 7ου-10ου Λυκείων τίθεται από τον κο Θεοδωράκο;
Ας σοβαρευτούμε όμως και ας συνεχίσουμε.
Απορία 2η : Γιατί ενώ η Δημοτική Αρχή ζητάει την άμεση λειτουργία του ΕΕΕΕΚ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, μέχρι τις 10/10, ο κος Μπιτάκος δηλώνει στην Ένωση Γονέων ότι η μετατροπή αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Περιστερίου, ο οποίος μέχρι τις 10/10 δεν είχε κάνει ΚΑΜΙΑ απολύτως ενέργεια;
Απορία 3η: Γιατί ενώ ο κος Θεοδωράκος θέτει το θέμα της ανέγερσης της νέας πτέρυγας στα 7ο-10ο Λύκεια, ο κος Μπιτάκος δηλώνει ότι μετά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Περιστερίου όφειλε να υποβάλει αίτημα έναρξης ενεργειών από τις ΚΤΥΠ, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει μέχρι τις 10/10/2018;
Απορία 4η: Ποιος από όλους τους παραπάνω λέει την αλήθεια; Γιατί και στη μία και στην άλλη περίπτωση, την πληρώνουν τα παιδιά μας.
Ας έχουμε απορίες, βγάζουμε όμως και συμπεράσματα.
Συμπέρασμα 1ο: Αυτό που ενώνει όλες τις διοικήσεις είτε λέγονται ΟΣΚ είτε ΚΤΥΠ δεν είναι μία αδυναμία του κρατικού τομέα, αλλά μια συνειδητή επιλογή αδιαφορίας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, ποντάροντας στο ότι αυτοί που διεκδικούν ή θα βαρεθούν ή θα στραφούν σε ατομικές λύσεις.
Συμπέρασμα 2ο: Καλό το παραμύθι με τις διεκδικητικές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής και του κου Θεοδωράκου, αλλά δεν έχει δράκο.

Το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Κώστας Λεμπέσης
Στέφανος Παπαδόπουλος