ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμΕΑ
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ

Η παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ή των Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες καθιερώθηκε να γιορτάζεται από το 1992 στις 3 Δεκέμβρη με απόφαση του ΟΗΕ.
Με την κίνηση αυτή δόθηκε η ευκαιρία σε κυβερνήσεις, οργανισμούς και κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και στις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Όμως όλοι ή σχεδόν όλοι στέκονται σε αυτή την ημερομηνία, στις 3 Δεκέμβρη, για να μιλήσουν, να φωτογραφηθούν, να ασχοληθούν και να υποσχεθούν στους ανθρώπους αυτούς.
Κοιτάζοντας όμως γύρω μας, στην Ελλάδα, τι έχει γίνει έως σήμερα; Το κράτος έχει μεριμνήσει για να καλυτερεύσει, να εξασφαλίσει τα δικαιώματα, να δώσει ποιότητα στη ζωή των ΑμΕΑ; Η κοινωνία είναι ευαισθητοποιημένη; Η απάντηση είναι ΟΧΙ !!!!!!
Σήμερα στην Ελλάδα του 2014 η κυβέρνηση με την αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική που εξασκεί αδιαφορεί για την Ειδική Αγωγή, για το δικαίωμα των παιδιών αυτών για μόρφωση και γνώση.
Περνούν μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς για να λειτουργήσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία στα Ειδικά Σχολεία.
Στο Περιστέρι τρεις μήνες μετά το πρώτο κουδούνι του Σεπτέμβρη, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα υπάρχει έλλειψη σε εκπαιδευτικό (δάσκαλος και λογοθεραπευτής) και βοηθητικό προσωπικό. Η μεταφορά των μαθητών ξεκίνησε από τον Οκτώβριο ενώ τα κτιριακά προβλήματα δεν έχουν λυθεί. Και όλα αυτά δεν συμβαίνουν φέτος αλλά συνεχώς τα τελευταία χρόνια.
Στο Περιστέρι, έναν από  τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας μας, το δικαίωμα των παιδιών ΑμΕΑ για μόρφωση σταματά στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Η απουσία Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.)  στη πόλη μας βάζει τους μαθητές και τις οικογένειές τους σε έναν καθημερινό Γολγοθά, όπου τα παιδιά θα πρέπει να πάνε σε σχολεία όμορων Δήμων (Αιγάλεω, Ίλιον) και εκεί όμως τα προβλήματα δεν είναι λιγότερα αφού φοιτούν σε σχολεία που δεν τους χωρούν.
Είναι επιτακτική πλέον ανάγκη η κατασκευή Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στο Περιστέρι. Χρόνια ολόκληρα η αδιάφορη στάση του Υπουργείου Παιδείας και της Δημοτικής Αρχής στάθηκαν εμπόδια στη δημιουργία ενός τέτοιου σχολείου που θα ανακούφιζε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Από τον περασμένο Απρίλιο έχει κριθεί κατάλληλο το κτίριο όπου στεγαζόταν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου για να γίνει η μετεγκατάσταση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., ένα κτίριο όμως που χρειάζεται ορισμένες παρεμβάσεις για να ξεκινήσει η λειτουργία του. Μόλις χθες φάνηκε ένα μικρό σημάδι που μας κάνει να αισιοδοξούμε. Η μελέτη ανατέθηκε από την ΚΤΥΠ Α.Ε. (Ο.Σ.Κ.) σε μηχανικό όπου θα έχει τελειώσει έως  τέλος  Γενάρη 2015 και από εκεί θα κοστολογηθεί και θα δημοπρατηθεί το έργο.
Στόχος όλων μας είναι η ανέγερση σύγχρονου σχολείου, ενός σχολείου που έχει αποφασιστεί η ανέγερσή του από το 2007.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περιστερίου και οι γονείς και οι της πόλης μας είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε τους πάντες ώστε να γίνει όσο πιο σύντομα η μετεγκατάσταση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και να πάρει σάρκα και οστά η κατασκευή σύγχρονου σχολείου για τους μαθητές ΑμΕΑ.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης μας και ολόκληρη την τοπική κοινωνία να αγωνιστούν μαζί μας για αυτόν τον σκοπό και από τους υπεύθυνους να πάρουν θέση και την ευθύνη που τους αναλογεί.  
ΤΟ Δ.Σ.