ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
7ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε την επιστολή της Διευθύντριας του Γυμνασίου μας κας Παπαμάρκου, έκπληξη που γίνεται μεγαλύτερη όταν θυμηθήκαμε ότι μόλις πριν από περίπου 4 μήνες, το ίδιο πρόσωπο, σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, ευχαρίστησε δημόσια τον Σύλλογο για τη βοήθεια και τη συνεισφορά του στη λειτουργία του Σχολείου.

Αλήθεια, τι άλλαξε από τότε;
Τότε ο Σύλλογος Γονέων ήταν καλός γιατί βοήθησε με προσωπική εργασία των μελών του στον καθαρισμό και καλλωπισμό της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου. Την ίδια αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η προαναφερθείσα Γενική Συνέλευση.

Τώρα όμως;
Τώρα ο Σύλλογος διεκδικεί και ζητάει πράγματα για τα Παιδιά μας και το Σχολείο, όπως άλλωστε πρέπει να κάνει.
Ø Διεκδικεί επαρκές προσωπικό καθαριότητας για να μπορέσει να λειτουργήσει το Σχολείο με ασφάλεια μετά την επανέναρξη της λειτουργίας του, λόγω της διακοπής εξαιτίας του κορονοϊού και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Γιατί όμως ενώ κατά την ενημέρωση από τη Διεύθυνση την Πέμπτη 14/5 υπήρχαν μόνο 3 συνολικά καθαρίστριες για το 7ο και 10ο Γυμνάσιο, την άλλη μέρα, και αφού είχε εκφραστεί η άποψη του Συλλόγου περί ανεπάρκειας του προσωπικού καθαριότητας, παίχτηκε κάποια περίεργη διελκυστίνδα με τον χρόνο αποστολής της αρχικής επιστολής στους Γονείς;. Διελκυστίνδα η οποία έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στον Δήμο να καλύψει το κενό με μία  επιπλέον καθαρίστρια και ταυτόχρονα να δώσει την ευκαιρία σε κάποιους να εκθέσουν τον Σύλλογο, εμφανίζοντάς τον να ζητάει πράγματα που ήδη είχαν υλοποιηθεί; Ποιος θα επιχειρήσει να ωφεληθεί από αυτό το γεγονός;.
Ø Σχετικά με την τακτοποίηση των εξωτερικών χώρων και τη συχνότητα που γίνεται κατά τη διάρκεια του έτους, αντί οτιδήποτε άλλου παραθέτουμε μία φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε την Κυριακή 17/5. Ως γνωστόν, μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Η φωτογραφία είναι από την είσοδο του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου και όχι από κάποια εξωτική ζούγκλα. Αλήθεια, με ποια συχνότητα κόβονται τα χορτάρια και έφτασαν σε αυτό το μέγεθος; Εκτός και αν είμαστε στον Αμαζόνιο και δεν το ξέρουμε.

Ας σοβαρευτούμε όμως. Ως Σύλλογος Γονέων δεν αποδώσαμε ευθύνες στη Διεύθυνση ούτε για τις καθαρίστριες ούτε για τα χορτάρια. Απεναντίας θέλαμε να «βάλουμε πλάτη» στη διεκδίκηση για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, από τον καθ’ ύλην αρμόδιο δηλαδή τον Δήμο Περιστερίου.
Αντιθέτως είδαμε μία περίεργη σπουδή από τη Διεύθυνση να προσπαθεί να «αδειάσει» τον Σύλλογο παρουσιάζοντάς τον από περιττό έως εμπόδιο στη λειτουργία του Σχολείου. Αλήθεια για ποιον λόγο; Σε ποιον δίνει τα διαπιστευτήριά της; Γιατί επιχειρεί να βγάλει λάδι τον Δήμο ο οποίος τελευταία στιγμή και μετά (ναι μετά) και από την παρέμβαση του Συλλόγου προχώρησε άρον-άρον σε τοποθέτηση μίας επιπλέον καθαρίστριας;. Γιατί δεν αναδεικνύει την ευθύνη του Δήμου που την παραμονή του ανοίγματος του Σχολείου το είχε αφήσει ζούγκλα;. Ευθύνη που είναι και δική της γιατί δεν κάλεσε τον Δήμο πολύ νωρίτερα ως όφειλε.

Ø Τέλος για τα κενά και τα προσωπικά δεδομένα. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι «δεν υπάρχουν κενά στο πρόγραμμα που δόθηκε στους μαθητές μας αλλά προσαρμογή του προγράμματος λόγω απουσίας εκπαιδευτικών» (sic). Μα τα κενά παρουσιάζονται όταν δεν υπάρχουν καθηγητές για οποιονδήποτε λόγο (ασθένεια, άδεια, μη πρόσληψη και τοποθέτηση καθηγητή από το υπουργείο). και η επακόλουθη προσαρμογή του προγράμματος καλύπτει ακριβώς αυτά τα κενά.
Ως Σύλλογος Γονέων θελήσαμε να ενημερώσουμε τους Γονείς ότι τα κενά που θα παρατηρούσαν οφείλονται σε συγκεκριμένες και δικαιολογημένες απουσίες καθηγητών (αφού ως γνωστόν δεν υπάρχουν (;) ελλείψεις σε καθηγητές, τουλάχιστον τον τελευταίο καιρό). Με την κίνησή μας αυτή θέλαμε να καλύψουμε τους καθηγητές που θα απουσίαζαν καθότι ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα, και να τους προστατεύσουμε από διάφορους καλοθελητές.
Ως Σύλλογος Γονέων αποδείξαμε ότι υπερασπιζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα καταγγέλλοντας την πρόθεση του υπουργείου παιδείας να τοποθετήσει κάμερες μέσα στις τάξεις και καλώντας τους Γονείς να υπογράψουν τη δήλωση άρνησης βιντεοσκόπησης. Καταγγελία την οποία καλούμε να υποστηρίξουν τόσο η Διεύθυνση όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων για να δείξουμε όλοι μαζί έμπρακτα ποιος σέβεται και ποιος καταπατά τα προσωπικά δεδομένα Μαθητών και Εκπαιδευτικών.

Θέλουμε να είμαστε ένας Σύλλογος που έχει φωνή και διεκδικεί για το καλό των Παιδιών μας και του Σχολείου τους. Ξέρουμε ότι εξαιτίας αυτού δεν είμαστε αρεστοί σε όλους. Ξέρουμε όμως αυτό που λέει το τραγούδι:

Έρχονται μάχες μη δειλιάσεις
γίνε ο δρόμος να περάσεις
δεν είναι η σιωπή φωνή
φωνή είναι μόνο η φωνή.
Οδυσσέας Ιωάννου

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου.