ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 26 ΜΑΪΟΥ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ




ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ 
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Συλλόγους Γονέων και τους Γονείς του Περιστερίου, για δυνάμωμα της πάλης μας έτσι ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ για την Παιδεία.
Όλο αυτό το διάστημα, η Ένωση Γονέων Περιστερίου μαζί με Συλλόγους Γονέων, την η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και Ενώσεις άλλων Δήμων συντόνισαν τον αγώνα τους  με  εκπαιδευτικούς  και  μαθητές  με στόχο να μην κατατεθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο, δηλώνοντας ότι:

  • Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα δίνει ισότιμα τη σύγχρονη μόρφωση.  ΟΧΙ ένα  σχολείο «εργαστήρι δεξιοτήτων» με αποσπασματική και διαφοροποιημένη απόκτηση δεξιοτήτων.
  • Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα ενισχύσει τη γενική μόρφωση. Γιατί όλα τα μαθήματα έχουν την ιδιαίτερη παιδαγωγική σημασία τους στην ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας.  ΟΧΙ ένα σχολείο που εντείνει την κατηγοριοποίηση μαθημάτων, αυξάνει τα εξεταζόμενα μαθήματα και καταργεί τη δεύτερη εξεταστική του Ιούνη.
  • Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα προετοιμάζει το μαθητή για την Ανώτατη Εκπαίδευση. ΟΧΙ ένα  σχολείο «εξεταστική αρένα» όπου  οι μαθητές  θα  ωθούνται ακόμα περισσότερο στα φροντιστήρια και  εμείς οι γονείς θα βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών μας.
  • Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που μέσα από τη γενική μόρφωση θα ενισχύει την κριτική σκέψη του μαθητή. ΟΧΙ ένα σχολείο της Τράπεζας Θεμάτων δηλ. της τυποποίησης της γνώσης
  • Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που οικονομικά θα στηρίζεται πλήρως και επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό. ΟΧΙ ένα  σχολείο «αυτόνομο» δηλαδή ένα σχολείο που σταδιακά θα αποκόπτεται από την κρατική χρηματοδότηση και θα διαμορφώνει πρόγραμμα μαθημάτων ανάλογα με τις ανάγκες της οικονομίας αντί να παρέχει σε όλους τους μαθητές το ίδιο επίπεδο γνώσεων.

  Για  το σχολείο  που  έχουμε  σήμερα  ανάγκη

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ
ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ
ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Το Δ.Σ.