ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 27/3/2017

Πρόεδρος Δ.Σ.: ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗ τηλ.6936 639 213

Γεν. Γραμματέας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. 6944 430 006

Αντιπρόεδρος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. 6948 875 643

Ταμίας: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ τηλ. 6944 068 376

Ειδ. Γραμματέας: ΑΝΘΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ τηλ. 6973 310 491

Μέλη: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΒΑΤΗΣ τηλ. 6976 514 582

ΒΟΥΛΑ ΠΑΚΟΥ τηλ. 6936 639 212

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΓΩΝΗΣ τηλ. 6972 151 391

ΧΑΝΤΖΙΟΥ ΜΑΡΙΑ τηλ. 6973 990 644

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ PERISTERINEWS


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Εντύπωση προκαλεί το άρθρο της κας Αντωνάτου από το peristerinews που αφορά τη συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γονέων Περιστερίου.
Πέρα από τη μεγάλη καθυστέρηση (η συνέντευξη έγινε στις 22/11/2017 και το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 06/12/2017), το ενδιαφέρον ήταν αλλού.
Ξεκινώντας από μία, λογικά αναμενόμενη, προσπάθεια διασταύρωσης των καταγγελιών της Ένωσης για τα κτιριακά των σχολείων του Περιστερίου, η αρθρογράφος συμπεραίνει ότι:
«Με γνώμονα αυτό που μας δήλωσε και ένας διευθυντής δημοτικού σχολείου, «οι ανάγκες είναι πάντα πολλές», καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται μεγάλος αγώνας -και μάλιστα στην εποχή των μνημονίων- από πλευράς Διευθυντών, γονέων και Δημοτικής Αρχής, ώστε τα σχολεία της πόλης μας να λειτουργούν με επάρκεια και έτσι όπως πρέπει και αξίζει στα παιδιά.
Τα δε προβλήματα, εκεί που υπάρχουν, άλλα λύθηκαν, άλλα έχουν δρομολογηθεί, ενώ επισκευές, ζημιές, βαψίματα και διάφορες συντηρήσεις δεν σταματούν ποτέ, χειμώνα-καλοκαίρι, αν αναλογισθεί κανείς ότι 18.000 μαθητές καθημερινά περνούν το κατώφλι των περίπου 135 σχολείων του Περιστερίου».
Αλήθεια σε τι διαφέρει αυτό από τις δικαιολογίες που έχουμε ακούσει όλα αυτά τα χρόνια από τη Δημοτική Αρχή για την άθλια κατάσταση των Σχολείων μας;
Και ακόμα παραπέρα, τι συνιστά η αρθρογράφος; Μα συνεργασία μεταξύ των γονέων και του Δήμου για διαχείριση των προβλημάτων και μικροσυντηρήσεις-πασαλείμματα, αφού στην εποχή των μνημονίων δεν μπορούν να λυθούν τα πάντα! Η συναίνεση στο μεγαλείο της!
Σχετικά με την άγνοια των διευθυντών που επικαλείται, πέρα από το γεγονός ότι τα στοιχεία που παρουσίασε η Ένωση προέρχονται βασικά από τους Συλλόγους Γονέων των αντίστοιχων Σχολείων και κατά δεύτερο λόγο από τους Διευθυντές (πράγμα το οποίο άλλωστε ειπώθηκε και στη συνέντευξη), αντί άλλης απάντησης, παραθέτουμε την επιστολή του Διευθυντή του 26ου Δημοτικού (για τον οποίο η κα Αντωνάτου ισχυρίζεται ότι δήλωσε άγνοια για αυτά που η Ένωση ανέφερε ως προβλήματα του Σχολείου του), με την οποία ζητάει την επίλυσή τους (!!!):

Τελικά ποιος και πότε λέει αλήθεια;

Και βέβαια εκεί που μπλέκεται το πράγμα είναι στη φράση:
«Οι Διευθυντές που μας υποδέχθηκαν πρόθυμα, εξέφρασαν άγνοια για τα προβλήματα που έχει καταγράψει η Ένωση στα σχολεία τους, δέχθηκαν όμως να μας συνοδεύσουν να περιηγηθούμε στα καταγεγραμμένα προβλήματα.»
 Άγνοια μεν για τα προβλήματα, αλλά προθυμία να τα παρουσιάσουν. Τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν;
Είναι φανερό ότι οι προθέσεις δεν μπορούν να κρυφτούν. Αθώωση όχι μόνο της πολιτικής της δημοτικής αρχής, αλλά γενικότερα της πολιτικής ΕΕ και της κυβέρνησης που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση και μετατρέπει τα σχολεία των παιδιών μας σε κουφάρια, ανάξια και επικίνδυνα για να στεγάζουν τα παιδιά μας.
Η Ένωση Γονέων Περιστερίου δεν έχει όμως άλλη επιλογή. Μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.Το  Δ.Σ.