ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΜ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΜ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ

Με την ΠΟΛ.1168/2017, ζητείται από τους Συλλόγους, Ενώσεις και Ομοσπονδίες Γονέων να αποκτήσουν ΑΦΜ. Απειλούνται μάλιστα με πρόστιμα, αν δεν το κάνουν.
Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την απόφαση.
Οι Σύλλογοι Γονέων είναι νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αποκλειστικό έσοδο τις συνδρομές των μελών τους, που το τελευταίο μάλιστα διάστημα έχουν φτάσει μέχρι και 1 ευρώ τον χρόνο.
Αποκλειστικός τους σκοπός, όπως αναγράφεται στα καταστατικά τους, είναι η υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των μαθητών, η διασφάλιση της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας, η προαγωγή των αξιών της εθνικής ανεξαρτησίας, δημοκρατίας και της ελευθερίας, η στήριξη της ερασιτεχνικής πρωτοβουλίας και η ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις.
Εκτιμούμε πως η προσπάθεια που γίνεται, να εξισωθούν οι σύλλογοι γονέων με κάθε είδους νομικά πρόσωπα εντάσσεται στη λογική της ενσωμάτωσης και της συνευθύνης για την χρηματοδότηση της Παιδείας από τη μια και της διάλυσης του αγωνιστικά προσανατολισμένου κινήματος από την άλλη. Έχει στόχο να απομακρύνει τους γονείς από την συμμετοχή τους στα όργανα του γονεϊκού κινήματος, μέσω της απειλής επιβολής προστίμων από φορολογικές παραλείψεις ακόμα και προηγούμενων διοικήσεων.
Η πολιτική της κυβέρνησης που προωθεί την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και βάζει το χέρι στην τσέπη των γονιών, πάει χέρι – χέρι με την μετατροπή των Συλλόγων Γονέων σε “νομικά πρόσωπα”, που δίνουν λεφτά από το υστέρημα των γονιών. Με λίγα λόγια και αφαιρούν από τους εργαζόμενους γονείς δισεκατομμύρια ευρώ και τους λένε “είναι δική σου ευθύνη η λειτουργία του σχολείου”.
Το λέμε ξεκάθαρα! Η ευθύνη των Συλλόγων Γονέων είναι να συνεχίσουμε και να κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.
Ο ρόλος των Συλλόγων Γονέων δεν είναι η επιχειρηματική δράση, αλλά η διεκδίκηση. Με την κατεύθυνση που δίνει η κυβέρνηση για αναγκαστική απόκτηση ΑΦΜ ανοίγει ο δρόμος για να αλλάξει η φυσιογνωμία και ο ρόλος τους. Δε θα το επιτρέψουμε. Και καλούμε κάθε Σύλλογο να φυλάξει σαν κόρη οφθαλμού αυτόν τον χαρακτήρα στην πράξη.
Οι Σύλλογοι δε θα γίνουν ούτε ΜΚΟ ούτε φορείς υποταγής και κοινωνικής συναίνεσης, συναλλαγής και συνενοχής. Με ή χωρίς ΑΦΜ...
Καλούμε την κυβέρνηση :
·      Να πάρει άμεσα μέτρα με εγκύκλιο που θα αποσταλεί σε όλες τις ΔΟΥ για τη διαγραφή όλων των προστίμων προς τους Συλλόγους γονέων.
·      Να πάρει άμεσα πρωτοβουλία με νομοθετική ρύθμιση:
1.  Για την μη υποχρεωτικότητα υποβολής φορολογικής δήλωσης από τους Συλλόγους γονέων.
2.  Για την εξαίρεσή των Συλλόγων Γονέων από την υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ.
3.  Να δοθεί ή δυνατότητα σε όσους Συλλόγους το επιθυμούν να επιστρέψουν –καταθέσουν τον υπάρχοντα ΑΦΜ στις ΔΟΥ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΛΕΜΠΕΣΗΣ                           Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ