ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17/4/2019

Πρόεδρος Δ.Σ.: ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ τηλ.6936 639 213

Γεν. Γραμματέας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. 6948 875 643

Αντιπρόεδρος: ΑΝΘΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ τηλ. 6973 310 491

Ταμίας: ΑΛΕΞΙΑ ΣΑΡΗΜΑΝΩΛΗ τηλ. 6977 570 988

Ειδ. Γραμματέας: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ τηλ. 6944 068 376

Μέλη: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΙΚΛΑΝΗ τηλ. 6972 017 331

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ τηλ. 6932 383 033

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ τηλ. 6944 455 440

ΝΑΝΑ ΚΑΝΙΩΤΗ τηλ. 6977 084 370

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Αγαπητοί γονείς

 Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περιστερίου, καταγγέλλει  τον απαράδεκτο τρόπο , με τον οποίο αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού τμήματος Περιστερίου στο Μπουρνάζι, τους μαθητές και τις μαθήτριες οι οποίοι βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους,  το 14ο  Γυμνάσιο Περιστερίου.

Πιο συγκεκριμένα: To βράδυ της 11ης Νοεμβριου 2015, στην Οδό Κύπρου,  αστυνομικοί του Τμήματος Περιστερίου καταδίωξαν, (!!!) συνέλαβαν (!!!)  και προσήγαγαν (!!!) στο Αστυνομικό Τμήμα Μπουρναζίου,  4 ανήλικους μαθητές του 14ου Γυμνασίου.Η ενέργεια αυτή των αστυνομικών βασίστηκε σε ανώνυμη (!!!) καταγγελία για βανδαλισμούς (!!!) και εκτεταμένες υλικές φθορές στο Γυμνάσιο. Η Διευθύντρια του σχολείου που ειδοποιήθηκε έλεγξε το χώρο του διδακτηρίου και δεν διαπίστωσε ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ Ή ΥΛΙΚΗ ΦΘΟΡΑ. Η Αστυνομία, με 2 οχήματα και δύο μοτοσυκλέτες και με την χρήση των περιστρεφόμενων προβολέων και των σειρηνών, έκαναν έφοδο (κυριολεκτικά ‘’έφοδο’’) σαν να πήγαιναν να συλλάβουν εγκληματίες η τρομοκράτες. Κυνήγησαν (!!) και συνέλαβαν (!!) ανήλικους μαθητές , γύρω από τον χώρο του σχολείου τους

  • Με ποια κατηγορία?? Μήπως διαπίστωσαν ‘’βανδαλισμούς’’, μόλις έφθασαν σχολείο?? Αν όχι γιατί προχώρησαν σε προσαγωγές? Yπόψιν ότι το σχολείο διαθέτει συναγερμό
  • Πως η Αστυνομία θα επουλώσει την ψυχική οδύνη 13χρονων μαθητών, που υπέστησαν αυτόν τον  ψυχολογικό βιασμό??
  • Με τι διάθεση στο μέλλον θα αντιμετωπίζουν σαν ενήλικοι οι μαθητές, την αστυνομία όταν συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο?
  • Γιατί η Αστυνομία , δεν φρόντισε  για την φύλαξη του χώρου, μετά την προσαγωγή των μαθητών, αφήνοντάς το έρμαιο σε κάθε είδους προβοκάτσια?
  • Γιατί δεν ενημερώθηκαν πάραυτα οι γονείς των ανήλικων μαθητών από την Αστυνομία όπως είχαν υποχρέωση οι αστυνομικοί??
  • Αναλογίστηκε η Αστυνομία, όταν από την θέση του ‘’ισχυρού’’, μπροστά σε δεκατριάχρονα παιδιά, (που δεν είχαν διαπράξει κανένα αδίκημα το τονίζουμε), κυνηγούσε με φάρους και σειρήνες, τι θα γινόταν αν είχαμε κάποιο ‘’ατύχημα’’ ή ατύχημα?? Βλέπουμε ότι τα  κρούσματα αυταρχισμού απέναντι στη νέα γενιά, ολοένα και πληθαίνουν, π.χ. έγγραφο εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προς τους διευθυντές και καθηγητές σχολείων που βρίσκονται σε κατάληψη. Για να μην θυμηθούμε άλλα πολύ δυσάρεστα γεγονότα που έγιναν πριν λίγα χρόνια.
  • Δεν θα έπρεπε να ζητήσουν συγνώμη οι αστυνομικοί, για την όλη ταλαιπωρία που προκάλεσαν, τόσο  από τους μαθητές, όσο και από τους γονείς, και τα μέλη των φορέων που έσπευσαν μέσα στην νύχτα, για  να συμπαρασταθούν στους μαθητές-παιδιά μας? Αναμένουμε.
Για το  ότι τυχόν αποτελέσματα αποφέρει ο τρόπος αντιμετώπισης από την Αστυνομία  , θεωρούμε σαν ηθικούς αυτουργούς, την φυσική και πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             Σωτήρης Τρυγώνης                                             Κώστας Λεμπέσης.