ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ



Από την Πέμπτη 30 Οκτώβρη με απόφαση του Δ/ντη Β΄θμιας Εκπ/σης  Γ΄Αθήνας  κ. Ζαφειρακίδη Γ. συγχωνεύτηκαν τα τμήματα της Β΄τάξης στο 9ο Γυμνάσιο Περιστερίου (από 5 έγιναν 4) ενώ ταυτόχρονα απομακρύνθηκαν δυο εκπαιδευτικοί για να καλύψουν εκπαιδευτικά κενά σε άλλα σχολεία της Δ/νσης.
Η απόφαση αυτή έφερε αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς γιατί δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές θα «συνωστίζονταν» σε 25μελή και 26μελή τμήματα, θα άλλαζε ο προγραμματισμός του ωρολογίου προγράμματος και των διαγωνισμάτων ενώ εκπαιδευτικοί θα καλούνταν να αξιολογήσουν μαθητές στα τέλη του Α΄τριμήνου που θα τους έβλεπαν για πρώτη φορά.
Η Ένωση Γονέων Περιστερίου, πιστή στις αρχές της για καμία υποβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου των παιδιών, για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, από τη πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.
Όλοι μαζί με παρεμβάσεις στη Δ/νση Β΄θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας, στη Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής και στο Υπουργείο Παιδείας δηλώσαμε την αντίθεσή μας στην απόφαση αυτή και την πρόθεσή μας να μην κάνουμε πίσω αν δεν δικαιωθούμε.
Ταυτόχρονα οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου μέσα από συζητήσεις και συλλογικές διαδικασίες των οργάνων τους απείχαν από τα μαθήματά τους συνεισφέροντας δυναμικά στην επίτευξη του στόχου που είχαμε βάλει από την αρχή.
Και ο στόχος αυτός ήταν διπλός. Καμία συγχώνευση τμημάτων και ταυτόχρονα ανάκληση της απόφασης για την απομάκρυνση των δυο εκπαιδευτικών.
Από τη πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας βλέποντας τις αντιδράσεις προχώρησε σε μια μεσοβέζικη λύση. Διατήρησε τον αριθμό των τμημάτων ως έχουν με την προϋπόθεση να καλύψουν υπερωριακά το κενό των εκπαιδευτικών που έφυγαν, οι εκπαιδευτικοί του ίδιου του σχολείου.
Η απόφαση αυτή δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντίθετα το μεταθέτει χρονικά για την επόμενη χρονιά και δεν μας ικανοποιεί. Δεν μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία να συζητήσουμε αυτό το σενάριο. Δεν θα κάλυπταν οι εκπαιδευτικοί με υπερωρίες την αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι ενώ άλλοι τόσοι αναπληρωτές αναζητούν μια θέση στον ήλιο.
Η στάση όμως του Υπουργείου Παιδείας και της Δ/νσης έδειξαν πανικό. Στην αρχή ήταν άκαμπτοι όμως η καθολική αντίδραση όλων μας τους έκανε να κάνουν βήματα πίσω. Η εικόνα που δείξαμε όλες αυτές τις μέρες τους έκανε να αρχίζουν να συζητούν και άλλες λύσεις.
Οι αντιδράσεις μας έφεραν κάποια μικρά αποτελέσματα, η συνέχιση του αγώνα μας πιστεύουμε ότι θα μας δικαίωναν. Σχεδιάζαμε όμως χωρίς τη διοίκηση και τον σύλλογο των εκπαιδευτικών του 9ου Γυμνασίου. Η απόφασή τους να δεχτούν με την κάλυψη υπερωριών να στηρίξουν την νέα απόφαση του Δ/ντη Β΄θμιας Εκπ/σης  Γ΄Αθήνας αποδυνάμωσαν τον αγώνα που από κοινού σχεδιάσαμε από την αρχή.
Με ποια επιχειρήματα, με τι δυναμική να συνεχίσουμε τον αγώνα μας γονείς και μαθητές όταν οι εκπαιδευτικοί του 9ου Γυμνασίου υιοθετούν μια απόφαση που μας βρίσκει αντίθετους; Τι θα πούμε στα παιδιά για τον αγώνα που έκαναν; Τι μάθημα να πήραν άραγε και από ποιους;
Η Ένωση Γονέων Περιστερίου θέλει να συγχαρεί τους μαθητές και τους γονείς τους για τον αγώνα που έδωσαν όλες αυτές τις μέρες. Να είναι σίγουροι ότι οι συλλογικοί αγώνες και η δυναμική παρουσία όλων μας φέρνει επιτυχίες. Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός, πολλές φορές με εμπόδια. Με κοινό βηματισμό μπορούμε να πετύχουμε πολλά αρκεί τη κρίσιμη στιγμή να μη μετράμε απουσίες.
Τα προβλήματα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Έχουμε μπροστά μας να παλέψουμε για την επικείμενη συγχώνευση των 13ου – 33ου Δημοτικών σχολείων.
Η Ένωση Γονέων Περιστερίου θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε είδους συγχωνεύσεις, υποβαθμίσεις σχολείων ή καταργήσεις τμημάτων, ενάντια σε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους  συρρικνώνουν το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.




            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                  
      Σωτήρης Λαβδαίος                                                       Κώστας Λεμπέσης