ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17/4/2019

Πρόεδρος Δ.Σ.: ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ τηλ.6936 639 213

Γεν. Γραμματέας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. 6948 875 643

Αντιπρόεδρος: ΑΝΘΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ τηλ. 6973 310 491

Ταμίας: ΑΛΕΞΙΑ ΣΑΡΗΜΑΝΩΛΗ τηλ. 6977 570 988

Ειδ. Γραμματέας: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ τηλ. 6944 068 376

Μέλη: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΙΚΛΑΝΗ τηλ. 6972 017 331

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ τηλ. 6932 383 033

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ τηλ. 6944 455 440

ΝΑΝΑ ΚΑΝΙΩΤΗ τηλ. 6977 084 370

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ Δ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Π.Ε. Γ' ΑΘΗΝΑΣ


Περιστέρι 23/05/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Περιστερίου με την αναπληρώτρια δ/ντρια πρωτοβάθμιας εκπ/σης Γ΄Αθήνας κα. Μανή.
Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο προϊστάμενος περί εκπαιδευτικών θεμάτων κος. Δημ. Καρούσης.
Τέθηκαν από την πλευρά της Ένωσης ερωτήματα που απασχολούν την πρωτοβάθμια εκπ/ση και που θα μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον.
- Η κα. Μανή μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει γίνει από την πλευρά της δ/νσης καμία πρόταση για συγχωνεύσεις ή υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων στο Περιστέρι ενώ
τον Ιούνιο θα γίνουν οι προτάσεις λειτουργίας των σχολείων για το νέο σχολικό έτος (αριθμός τμημάτων, λειτουργία σχολείων κ.ά.).
- Η εκτίμησή της ήταν ότι δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα με οργανικές θέσεις στα δημοτικά σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ενώ διατήρησε τις αμφιβολίες της για τις οργανικές θέσεις των νηπιαγωγείων.

-Tα κενά που θα δημιουργηθούν όμως από συνταξιοδοτήσεις που θα προκύψουν (έχουν υπολογιστεί οι αιτήσεις της προηγούμενης χρονιάς) ή από αποσπάσεις, που δεν θα καλυφθούν από αντίστοιχες αποσπάσεις, επειδή δεν γίνονται πλέον νέες προσλήψεις, τότε τα προβλήματα ίσως να είναι και εκρηκτικά.
Τα κενά που θα δημιουργηθούν εν μέσω της σχολικής χρονιάς (π.χ. από άδεια εγκυμοσύνης κ.ά.) δεν θα είναι εύκολο να καλυφθούν.
- Η κα. Μανή μας είπε ότι τα εκπαιδευτικά κενά σε σχολεία που δεν έχουν Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (σχεδόν όλα του Περιστερίου) καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του κράτους ενώ σε σχολεία που έχουν Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα καλύπτονται πιο εύκολα από χρήματα του ΕΣΠΑ .
- Για την δεύτερη γλώσσα στα δημοτικά είπε ότι δεν θα υπάρξουν νέες τοποθετήσεις αλλά τα κενά θα καλυφθούν από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
- Τόνισε ότι θα λειτουργήσουν κανονικά την νέα σχολική χρονιά τα ειδικά σχολεία ενώ θα συνεχιστεί η παράλληλη στήριξη σε αυτά (τα χρήματα δίνονται μέσω ΕΣΠΑ).
Για την παράλληλη στήριξη στα δημοτικά θα υπάρξει πρόβλημα γιατί δεν προβλέπεται να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών για αυτόν τον σκοπό.
- Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τάξη δεν θα υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τους 25 μαθητές.
-  Για το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ είπε ότι οι δ/ντες των σχολείων είναι υποχρεωμένοι να το υλοποιήσουν έστω και για έναν μαθητή.
- Για το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών στα σχολεία αν και συμφώνησε με την ύπαρξη του προβλήματος, τόνισε ότι το μέγεθός του - σύμφωνα με τους δ/ντες των σχολείων του Περιστερίου - δεν έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

 

Από την πλευρά της η Ένωση Γονέων τόνισε την ανησυχία της, ότι οι συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων γίνονται μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες (είναι νωπή η εμπειρία μας πέρσι το καλοκαίρι με το 28ο Δημοτικό σχολείο).

Για την δεύτερη γλώσσα στα δημοτικά, η εμπειρία μας από τη χρονιά που πέρασε μας λέει ότι εφόσον προσλήψεις δεν έγιναν και παρά την μετακίνηση από την Β΄βάθμια, πάλι πολλά τμήματα δεν καλύφθηκαν.
Άρα το πρόβλημα θα είναι υπαρκτό και στην νέα σχολική χρονιά.

Για το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ δηλώσαμε για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας για τον σκοπό που γίνεται και τον στόχο που έχει, ενώ για το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών στα σχολεία, μας απασχολεί ιδιαίτερα και θα το θέσουμε εκ νέου στον Δήμο Περιστερίου και σε κάθε εκπαιδευτικό φορέα.

 Θα γίνει εκ νέου συνάντηση με την δ/νση Α΄θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για να δούμε αν θα γίνουν πράξη όλα αυτά.

Όμως θα είμαστε με μάτια και αυτιά ανοιχτά όλο το καλοκαίρι γιατί οι πρακτικές του Υπουργείου Παιδείας μας αναγκάζουν για αυτό.

Καλούμε τους γονείς και τους συλλόγους να είναι από τον Σεπτέμβρη σε ετοιμότητα.

  

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ