ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


 ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Κ30 Περιστέρι 12134                                                                 16/5/2013
(απέναντι από την Ευαγγελίστρια)  Τηλ.: 2105787229
e-mail: goneisperisteri@yahoo.gr
Blog: http://goneisperisteriou.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Την κρισιμότερη στιγμή του σχολικού έτους, την ώρα έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων, διάλεξε η  κυβέρνηση με τις ενέργειές της, να βάλει φωτιά σε αυτές.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις   ,   τα τελευταία 3 χρόνια,’’ξηλώνουν’’ σιγά- σιγά, (μεταξύ των άλλων) και την δημόσια παιδεία, Έχοντας και τηρώντας ένα ακριβές σχέδιο, προχωρούν βήμα-βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η αρχή έγινε με τις μαζικές συγχωνεύσεις σχολείων, τις υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων, την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας, για να φτάσουμε στην συνέχεια στην δραματική μείωση των δαπανών για την Παιδεία, που είχε σαν αποτέλεσμα την έλλειψη βιβλίων, την πλημμελή συντήρηση των κτιρίων, την ελλειπή η καθόλου θέρμανση στις σχολικές αίθουσες κλπ. Το σχέδιο  της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης, φτάνει (?) τώρα στο αποκορύφωμά του, και τις παραμονές τόσο των Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όσο και των προαγωγικών εξετάσεων, διάλεξε να αναγγείλει μέτρα  που ουσιαστικά  ‘’εξοντώνουν’’ τους εκπαιδευτικούς, και υποβαθμίζουν περαιτέρω την ήδη υποβαθμισμένη Παιδεία. Και ενεργώντας με τρόπο ΄΄φθηνό’’, εξήγγειλε τα μέτρα την συγκεκριμένη στιγμή, θέλοντας να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, και να στρέψει τους γονείς εναντίον των καθηγητών. Καλό θα ήταν τα ‘’κροκοδείλια’’ δάκρυα που με καθυστέρηση χύνει τώρα η κυβέρνηση, ‘’κοπτόμενη’’ για τους μαθητές, να τα έχυνε  επίσης όταν οι μαθητές δεν έχουν θέρμανση στις τάξεις, όταν δεν έχουν βιβλία, όταν αναγκάζονται να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα στα φροντιστήρια, όταν λυποθυμούν από την πείνα, όταν οι γονείς τους  μπαίνουν στην ανεργία, όταν το όποιο πτυχίο πάρουν δεν θα έχει ουσιαστική αξία, όταν πάνω από 60% των νέων δεν έχουν δουλειά  κλπ κλπ

Οι καθηγητές της  ΟΛΜΕ από την άλλη, αποφασίζουν και προαναγγέλλουν απεργίες την ίδια περίοδο, οδηγώντας  και διευκολύνοντας την κυβέρνηση να πάρει αυτά τα αντιδημοκρατικά μέτρα.

Και κάπου εκεί στην μέση, οι μαθητές και οι γονείς τους, που δίνουν ο καθένας τον δικό του αγώνα για την επιτυχία στις εξετάσεις.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών και αναγνωρίζει ότι το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να συνεχίσει την διάλυση της Δωρεάν δημόσιας Παιδείας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα παραβλέψει την αγωνία και τον μόχθο ετών, τόσο των μαθητών κυρίως που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, όσο  και των οικογενειών τους, που έχουν αγωνιστεί χρόνια για αυτή την στιγμή. Γι αυτό καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο και την απόφασή της για πολιτική επιστράτευση, να γίνουν χωρίς εμπόδια οι εξετάσεις, και μετά το πέρας τους, να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος με τους εκπαιδευτικούς για την λύση των προβλημάτων που προκύπτουν μέσα από αυτό το νομοσχέδιο.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, δηλώνει την έντονη ανησυχία της, για το  γεγονός ότι η τρικομματική κυβέρνηση, κατρακυλώντας σε ένα αντιδημοκρατικό κατήφορο, με μεγάλη ευκολία, επιστρατεύει κλάδους εργαζομένων, καταργώντας  σε μεγάλο βαθμό, το Συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Ιδιαίτερα με την διαφαινόμενη απεργία των καθηγητών, εφάρμοσε το μέτρο της επιστράτευσης προληπτικά(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Ήδη μέσα σε 2 μήνες, έχουν επιστρατευτεί δύο μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων.

Τέλος η Ένωσή μας εκφράζει την αγανάκτηση και την πλήρη αντίθεσή της στην –άκουσον άκουσον- επίταξη των σχολικών μονάδων που άρχισε από το μεσημέρι της 15ης Μαίου και ΄΄μέχρι νεωτέρας’’ για την ‘απρόσκοπτη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων, των προαγωγικών εξετάσεων και κάθε άλλης εξέτασης και εκπαιδευτικής διαδικασίας’’, όπως αναφέρει επί λέξει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Δηλαδή είναι πιθανόν τα παιδιά μας να δίνουν εξετάσεις με την παρουσία αστυνομικών στην είσοδο των σχολικών μονάδων? Η  Ένωσή μας δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο και προς αυτή την κατεύθυνση ήδη έχει κλεισμένα ραντεβού τόσο με τα  αστυνομικά τμήματα της περιοχής μας, όσο και με  τον Δήμο Περιστερίου.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΣ 
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ


                                                 ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

(Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)