ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17/4/2019

Πρόεδρος Δ.Σ.: ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ τηλ.6936 639 213

Γεν. Γραμματέας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. 6948 875 643

Αντιπρόεδρος: ΑΝΘΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ τηλ. 6973 310 491

Ταμίας: ΑΛΕΞΙΑ ΣΑΡΗΜΑΝΩΛΗ τηλ. 6977 570 988

Ειδ. Γραμματέας: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ τηλ. 6944 068 376

Μέλη: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΙΚΛΑΝΗ τηλ. 6972 017 331

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ τηλ. 6932 383 033

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ τηλ. 6944 455 440

ΝΑΝΑ ΚΑΝΙΩΤΗ τηλ. 6977 084 370

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

ΓΙΑ ΤΟ 28ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Περιστέρι, 14/7/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πέρασαν 5 χρόνια από τον Αύγουστο του 2012 και από τις κινητοποιήσεις των γονέων, των εκπαιδευτικών, του λαού του Περιστερίου, να ανατρέψουν την απόφαση αναστολής λειτουργίας του 28ου Δημοτικού σχολείου. Αποτέλεσμα του αγώνα μας ήταν το σχολείο να λειτουργήσει αφήνοντας παρακαταθήκη ότι οι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα όταν έχουν μαζικότητα και σαφή προσανατολισμό.
Κερδίσαμε το σχολείο βάζοντας όμως και μια προϋπόθεση: «το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με κύριο στόχο τη μεταφορά του σε καινούργιο σύγχρονο κτίριο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.» Καλώντας στις 28/8/2012 τους αρμόδιους φορείς κυβέρνηση και δήμο, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Η Ένωση Γονέων έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι η προώθηση του «νέου σχολείου» πάει χέρι – χέρι με τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη». Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται από τα ίδια τα κυβερνητικά κείμενα, της τότε περιόδου, για το σχολείο: «ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, σε αρμονική σύνδεση με τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης. Το «νέο σχολείο» συνδέεται με τις τοπικές κοινωνίες. Είναι το σχολείο όπου θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο έχουν όλοι: οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι ίδιοι οι μαθητές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η νέα διοικητική δομή της χώρας αποτελεί τη βάση για μια νέα σχέση παιδείας και τοπικής κοινωνίας, με μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο του Συντάγματος».
Έχουμε δηλαδή αλλαγές στη δομή του σχολείου, αλλαγές στο περιεχόμενο της μόρφωσης, αλλαγές στο ρόλο των εκπαιδευτικών, ελαστικές σχέσεις εργασίας, είσοδο ΜΚΟ επιχειρηματιών στο σχολείο, όπως το πρόγραμμα «το σχολείο που θέλεις της CocaCola», περικοπές των δαπανών για τα λειτουργικά έξοδα, αξιολόγηση εκπαιδευτικών, αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς, καταργήσεις σχολείων.
Έτσι σήμερα, 5 χρόνια μετά και λίγες μόνο μέρες μετά το κλείσιμο των σχολείων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, και η διοίκηση του δήμου Περιστερίου, υλοποιώντας με το παραπάνω όλα τα προηγούμενα, για ακόμη μια φορά κλείνουν – αναστέλλουν τη λειτουργία του 28ου δημοτικού σχολείου.
Η Ένωση καλεί τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα εργατικά σωματεία, όλο το λαό του Περιστερίου, σε αγώνα για να μην κλείσει το σχολείο.
Απαιτούμε απ’ το υπουργείο, από τη διοίκηση του Δήμου να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δε θα γίνουμε συνένοχοι, δε θα γίνουμε συνοδοιπόροι τους σ’ αυτό το έγκλημα.
Απαιτούμε:
-      Να χτιστεί άμεσα καινούριο σύγχρονο κτίριο που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
-      Καμία σκέψη για κατάργηση  αναστολή, συγχώνευση του 28ου Δημοτικού Σχολείου.

Αν τώρα δεν κάνουμε υπόθεση δική μας το μέλλον και τη μόρφωση των παιδιών μας. Αν τώρα δεν οργανώσουμε τον αγώνα μας και τη συμμαχία με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, αύριο τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.

Για το Δ.Σ.
                         Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

                     Λεμπέσης Κώστας                                    Παπαδόπουλος Στέφανος