ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 27/3/2017

Πρόεδρος Δ.Σ.: ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗ τηλ.6936 639 213

Γεν. Γραμματέας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. 6944 430 006

Αντιπρόεδρος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. 6948 875 643

Ταμίας: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ τηλ. 6944 068 376

Ειδ. Γραμματέας: ΑΝΘΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ τηλ. 6973 310 491

Μέλη: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΒΑΤΗΣ τηλ. 6976 514 582

ΒΟΥΛΑ ΠΑΚΟΥ τηλ. 6936 639 212

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΓΩΝΗΣ τηλ. 6972 151 391

ΧΑΝΤΖΙΟΥ ΜΑΡΙΑ τηλ. 6973 990 644

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΟΔΙΚΕΙΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Τα «μαθητοδικεία», ο Πόντιος Πιλάτος και η απάντηση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου καταδικάζει το πρωτοφανές γεγονός όπου μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου  σύρθηκαν σε δικαστήρια ανηλίκων και καταδικάστηκαν σε ποινή 80 ωρών κοινωνικής εργασίας για τη συμμετοχή τους στις μαθητικές κινητοποιήσεις που είχαν αποφασίσει στην αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του σχολείου.
Το νέο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος μαθητών δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Έρχεται να προστεθεί στην καταδίκη μαθητών γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του σχολείου τους τον Οκτώβρη του 2016, στις κλούβες που έστειλαν έξω από σχολεία της Λαμίας για να συλλάβουν μαθητές που περιφρουρούσαν την κινητοποίηση που είχαν αποφασίσει, στην προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων με «μαθητοδικεία» σε Κεφαλονιά, Γρεβενά και Ηράκλειο Κρήτης.
Στο μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας, σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος, επιχειρεί να απαλλαγεί από τις βαρύτατες ευθύνες που φέρνει για τα «μαθητοδικεία», που φορτώνουν ποινές στις πλάτες 15χρονων μαθητών.
Χωρίς να λέει κουβέντα για το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο, που πάνω του πατάει ο αυταρχισμός και το οποίο διατηρεί αυτούσιο η παρούσα κυβέρνηση (παρά την “επικοινωνιακή” κατάργηση της διαβόητης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Αρσένη), το Υπουργείο αναγνωρίζει ευθύνες για όλα αυτά αποκλειστικά και μόνο στον διευθυντή του σχολείου, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του διευθυντή του σχολείου, που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου». Προφανώς μία τέτοια παρέμβαση θα ήταν θεμιτή σε διαφορετική περίπτωση.
Είναι φανερό ότι η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων αξιοποιείται καθώς συμβαδίζει με την πολιτική που φέρνει νέες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, που στερεί από τα σχολεία εκπαιδευτικούς, υποδομές και από τους μαθητές μια Παιδεία αντίστοιχη των αναγκών τους.
Η Ένωση Γονέων Περιστερίου:
§  Καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Περιστερίου να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές. Να δώσει απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία που εξαπολύει η ίδια η κυβέρνηση σε 15χρονα παιδιά που αγωνίζονται για τη μόρφωση που αξίζουν.
§  Καλεί τους Συλλόγους Γονέων, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, να πάρουν θέση δίπλα στα Παιδιά τους, παλεύοντας μαζί τους για την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Απαιτούμε:
1.       Να μην περάσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών. Με ευθύνη της κυβέρνησης να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία.
2.       Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο αναφοράς, που επικαλείται το Υπουργείο, ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις.
3.       Να σταματήσει η τιμωρία των αγώνων και η καταστολή τους από κυβερνήσεις - διοικήσεις της εκπαίδευσης.
Η λύση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και του υπουργείου απέναντι σε οποιονδήποτε σηκώνει κεφάλι είναι ο κοινός οργανωμένος αγώνας Γονιών, Μαθητών και Εκπαιδευτικών.

Tο ΔΣ