ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 27/3/2017

Πρόεδρος Δ.Σ.: ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗ τηλ.6936 639 213

Γεν. Γραμματέας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. 6944 430 006

Αντιπρόεδρος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. 6948 875 643

Ταμίας: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ τηλ. 6944 068 376

Ειδ. Γραμματέας: ΑΝΘΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ τηλ. 6973 310 491

Μέλη: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΒΑΤΗΣ τηλ. 6976 514 582

ΒΟΥΛΑ ΠΑΚΟΥ τηλ. 6936 639 212

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΓΩΝΗΣ τηλ. 6972 151 391

ΧΑΝΤΖΙΟΥ ΜΑΡΙΑ τηλ. 6973 990 644

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Τα μνημόνια του Δήμου Περιστερίου και η στάση των Συλλόγων Γονέων

Εδώ και ένα περίπου χρόνο παρατηρούμε μία κινητικότητα από μεριάς του Δήμου Περιστερίου για τον εξωραϊσμό κάποιων Σχολείων της περιοχής μας, η οποία προβάλλεται στο μέγιστο βαθμό από τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κο Θεοδωράκο.
Τι γίνεται όμως στην πραγματικότητα; Η κατάσταση είναι όπως περιγράφει η ανακοίνωση που λάβαμε πρόσφατα από τον Σύλλογο Γονέων του 39ου Δημοτικού Σχολείου:
«Έπειτα από συζητήσεις με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κύριο Θεοδωράκο Τάσο (τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία του και την άμεση ανταπόκρισή του στην επίλυση των προβλημάτων του σχολείου μας), κλείσαμε μια μεγάλη συμφωνία για έργα που θα πραγματοποιηθούν εντός σχολικού έτους 2016-2017:
Βάψιμο του εσωτερικού χώρου του σχολείου μας ( το οποίο ξεκινάει αύριο και γίνεται με χρήματα που διέθεσε ο σύλλογος μας για την αγορά χρωμάτων).
Βάψιμο του εξωτερικού χώρου του σχολείου μας.
Συντήρηση αλουμινίων και τουαλετών.
Τοποθέτηση αλεξικέραυνου για την ασφάλεια των παιδιών μας»
Δηλαδή η Δημοτική Αρχή μέσα από συμφωνίες-«μνημόνια» με Συλλόγους Γονέων παζαρεύει το βάψιμο ή κάποια μικροανακαίνιση ως εξής: Ο Σύλλογος θα δώσει τα χρήματα για τα χρώματα και τα υλικά, ενώ ο Δήμος θα προσφέρει το προσωπικό. Και αυτό αξιοποιείται για να φανεί η «φιλολαϊκή και φιλεκπαιδευτική» πολιτική του Δήμου. Να πώς δημιουργήθηκαν τα πλεονάσματα του Δήμου Περιστερίου.
Βέβαια και οι Σύλλογοι Γονέων έχουν σημαντική ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Αντί να διεκδικούν αγωνιστικά το καλύτερο για τα παιδιά τους, δέχονται να πληρώνουν τον Δήμο για να κάνει επισκευές στα Σχολεία. Λες και δεν έχουν πληρώσει ήδη αρκετά, μέσα από την κρατική και τη δημοτική φορολογία. Λες και δεν είναι υποχρέωση του Δήμου, ο οποίος ευχαρίστως την ανέλαβε όταν ψήφιζε τον Καλλικράτη. Και δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι δίνουν ένα πολύ άσχημο παράδειγμα στα ίδια τους τα παιδιά.
Η Ένωση Γονέων καλεί όλους τους Συλλόγους Γονέων να απαιτήσουν από τον Δήμο και την Πολιτεία την κάλυψη όλων των αναγκών και των ελλείψεων στα Σχολεία. Να γυρίσουν την πλάτη στα κελεύσματα της Δημοτικής Αρχής και του κου Θεοδωράκου για να πληρώσουν ξανά και ξανά.
Ούτε 1 ευρώ από τους γονείς για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Σχολείων.ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΓΩΝΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ