ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2 Φλεβάρη 2016

Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!
Να μην περάσει το νέο έγκλημα. Να μη μας πιάσουν στον ύπνο.
Η Ασφάλιση είναι δικαίωμα!
Δεν θα αφήσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας μια διαλυμένη από κοινωνικά δικαιώματα ζωή!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου καλεί τους γονείς-εργαζόμενους, άνεργους, μικροεπαγγελματίες, να αγωνιστούμε μέσα από τα σωματεία μας για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Να αγωνιστούμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας».  Κάτι τέτοιο είναι υποχρέωσή μας πρώτα-πρώτα απέναντι στα ίδια μας τα παιδιά.
Η κλιμάκωση της δράσης για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, απαιτεί τη συμμετοχή μας στους αγώνες, την οργάνωσή μας στα σωματεία, στους συλλόγους. Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας. Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να βουλιάξουν από οργή και αγανάκτηση όλες οι πόλεις και όλοι οι χώροι δουλειάς.

Ετοιμάζονται να φέρουν γρήγορο θάνατο για το Ασφαλιστικό. Πρέπει να τους σταματήσουμε, είναι στο χέρι μας.

Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην Κοινωνική Ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης είχε απομείνει.
Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο να παραμιλάμε και να ψιθυρίζουμε πως "υπάρχουν και χειρότερα"!

Το Ασφαλιστικό για αυτούς είναι κόστος. Για εμάς είναι η ζωή μας!

Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο. Το Ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου. Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Δεν θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας.

Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του. Να είμαστε εκτεθειμένοι στις ασθένειες, στον επαγγελματικό κίνδυνο και η εργοδοσία και το κράτος να σου κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα σου δίνοντας πενιχρές υπηρεσίες επιπέδου πτωχοκομείου.

Δεν θα παραδώσουμε την Ασφάλισή μας στα νύχια των αρπαχτικών.

Η ιδιωτική Υγεία και Ασφάλιση τροφοδοτούνται από την κυβερνητική πολιτική της συνειδητής απαξίωσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συντάξεων και των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας.
Ο διαρκής πόθος των μεγάλων επιχειρηματιών της Υγείας για αποχώρηση του κράτους και της εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί την έναρξη χρυσών δουλειών με ζεστό χρήμα για τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της Υγείας.

Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Σήμερα δεν αρκεί οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων! Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο και στο νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους προσπαθώντας να συμβιβάσει τα αντίθετα, τα συμφέροντα του εργοδότη με τον εργαζόμενο, να συμφιλιώσει τις ανάγκες μας με τα κέρδη της εργοδοσίας.
Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. 

Η κοινωνική ασφάλιση δε μας χαρίστηκε, δε μας παραχωρήθηκε.
Το ασφαλιστικό για εμάς δεν είναι πράξεις, δεν είναι πίνακες εσόδων – εξόδων σε λογιστικά βιβλία.
Είναι η ζωή μας και γι’ αυτό δεν παζαρεύεται

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Τρυγώνης Σωτήρης
Ο Γεν. Γραμματέας
Λεμπέσης Κώστας