ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 27/3/2017

Πρόεδρος Δ.Σ.: ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗ τηλ.6936 639 213

Γεν. Γραμματέας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. 6944 430 006

Αντιπρόεδρος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. 6948 875 643

Ταμίας: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ τηλ. 6944 068 376

Ειδ. Γραμματέας: ΑΝΘΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ τηλ. 6973 310 491

Μέλη: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΒΑΤΗΣ τηλ. 6976 514 582

ΒΟΥΛΑ ΠΑΚΟΥ τηλ. 6936 639 212

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΥΓΩΝΗΣ τηλ. 6972 151 391

ΧΑΝΤΖΙΟΥ ΜΑΡΙΑ τηλ. 6973 990 644

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
    ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


H Ένωση Γονέων Περιστερίου με απόφαση που πάρθηκε σε έκτακτο Δ.Σ στις 30/10/2015, στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στα Προπύλαια και καλεί τους γονείς σε συμμετοχή και περιφρούρηση των παιδιών.
Γιατί τα αιτήματα των παιδιών είναι και δικά μας αιτήματα.
Οι μαθητές, τα παιδιά μας κινητοποιούνται γιατί:
            «Τα σχολεία δεν έχουν τα απαραίτητα να λειτουργήσουν. Δεν έχουν καθηγητές – βιβλία – υποδομές – εργαστήρια. Γιατί δεν πάει άλλο οι γονείς τους να πληρώνουν για φροντιστήρια, ιδιαίτερα ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων. Γιατί δεν πάει άλλο να τρελαίνονται από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα απολυτήριο με συνεχόμενες εξτάσεις και αβέβαιο μέλλον.
Γιατί θέλουν:
Ένα σχολείο που όλοι θα μορφώνονται το ίδιο, με ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία.
Ένα σχολείο που θα είναι δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια
Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Που δεν θα κοιτάει την τσέπη των γονιών, για παιδεία που δεν είναι εμπόρευμα.
Να μην σκύβουν το κεφάλι σε κάθε αντιεκπαιδευτικό μετρο που εφαρμοζόταν και συνεχίζει να εφαρμόζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και τις  προηγούμενες και την τωρινή.»
Μέσα από αυτή την κινητοποίηση κραυγάζουν για το μέλλον τους. Δεν τους χαρίζουμε τα όνειρά τους. Θα πρέπει από κοινού να μας βρούν απέναντί τους.
Διεκδικούν:
  • Το Υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν χρήματα για αναλώσιμα, υποδομές. Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν. Δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.
  • Να μην στοιβάζονται στις τάξεις, να μην καταργούν – συγχωνεύουν σχολεία και τμήματα για να μη γίνονται προσλήψεις εκπαιδευτικών. 20 μαθητές σε κάθε τμήμα
  •  Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι νόμοι τους για το «Νέο Λύκειο», το «Νέο επαγγελματικό Λύκειο» που τίποτα καλό δεν φέρνουν.
  • Να μπορούν να επαναλαμβάνουν τις εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουν κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούν και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.
  • Η πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ να είναι ενταγμένη στην μάθηση. Πτυχίο στα 3 χρόνια και κατάργηση κάθε εμποδιου στην άσκηση επαγγέλματος. Να καταργηθεί το έτος μαθητείας.
  • Να διοριστούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί
Διεκδικούν, διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.
Το Δ.Σ