ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


            ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΔΗΜΩΝ,                           
                           ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

                               ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ
Η γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων Περιστερίου καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την μεταφορά ταμιακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει "χέρι" σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών.
Η συγκυβέρνηση επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» για να μαζέψει όλα τα ποσά που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν το επόμενο 15νθήμερο υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
  Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, όπως υπόσχονταν προεκλογικά αλλά, ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύεις, οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.
  Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχωράει σε στάση πληρωμών και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3. Η πρακτική αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των εναπομείναντων κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.
Η απόφαση της συγκυβέρνησης σημαίνει ότι άμεσα «στεγνώνουν» από χρήματα οι Σχολικές Επιτροπές, μένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων, δεν πληρώνονται οι μεταφορές των μαθητών κ.α., σε μια στιγμή μάλιστα που όλα τα σχολεία βρίσκονται ήδη σε κατάσταση χρεοκοπίας και αδυνατούν να πληρώσουν τα στοιχειώδη (ρεύμα, νερό, θέρμανση). Η απόφαση αυτή θα επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση εις βάρος των παιδιών μας και των λαϊκών οικογενειών.
Παράλληλα, η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, αφού στα πλαίσια της αυτονομίας της αυτοτέλειας και της δημοσιονομικής πραγματικότητας η παρουσία χορηγών, επενδυτών, ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.
Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων.
·        Η συγκυβέρνηση να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων.
·        Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
·        Να προχωρήσει σε άμεση διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών.
Απαιτεί από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να μην επιτρέψουν τη ληστεία των ταμειακών διαθέσιμων.


Η γενική συνέλευση