ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Όνομα Τηλέφωνο
Πρόεδρος Δ.Σ. Φίλιππος Φλουσκούνης 6944661536
Αντιπρόεδρος Στέλιος Μπούσουλας 6932383033
Γεν. Γραμματέας Αλεξία Σαρημανώλη 6977570988
Ειδ. Γραμματέας Μαρία Κατσαλή 6974790347
Ταμίας Έρη Κασίμη 6976567901
Αναπληρωτής Ταμίας Θοδωρής Λιάππης 6977605286
Μέλος Βασίλης Μοσκοβίτης 6942981416
Μέλος Θοδωρής Φλουσκούνης 6973987263
Μέλος Γιώργος Αναγνώστου 6944455440

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ Δ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

26/5/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ

Βήμα συντονισμού της κοινής δράσης γονέων και μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων ενάντια στην πολιτική παραπέρα υποβάθμισης της παρεχόμενης μόρφωσης, που δρομολογεί η κυβέρνηση μέσα από της συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, αποτέλεσε η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/5/2014 στα υπό συγχώνευση 13-33 Δημοτικά Σχολεία Περιστερίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δ. Περιστερίου με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονιών και εκπροσώπων από συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων από τα περισσότερα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ. Περιστερίου. Συμμετείχαν επίσης επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων, Διαμερισματικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής.
 Η σύσκεψη καλύφτηκε δημοσιογραφικά από την κ. Αντωνάτου από τον Ελεύθερο Διάλογο. Όλοι μαζικά κάλεσαν σε κοινή δράση και αγώνα μαθητές και γονείς, εκπαιδευτικούς, συνολικά της εργαζόμενους μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα να παλέψουν για αποκλειστικά και ουσιαστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, σύγχρονα δημόσια σχολεία με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία κ.ά.
Η κοινή πεποίθηση εκπόνησης αγωνιστικού προγράμματος με διάφορες μορφές καθημερινά, αποδεικνύουν τη θέληση και την αποφασιστικότητα όλων να εντείνουν τον αγώνα για να αποτρέψουν τα σχέδια καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.
Το γεγονός ότι ακόμα υπάρχει το «σχολείο της γειτονιάς», δεν αποτελεί οπισθοδρόμηση. Το σχολείο για το οποίο εμείς παλεύουμε δεν μπορεί να είναι αχανές και απρόσωπο. Γι’ αυτό, σήμερα όχι αύριο, λέμε «όχι» στην επιχείρηση «συγχωνεύσεις σχολείων», παλεύουμε ενάντια στην επιχειρούμενη αναδιοργάνωση της εκπαιδευτικής δομής, που αποτελεί προμήνυμα των επόμενων εγκλημάτων στη μόρφωση των παιδιών του λαού. Με αιτήματα και στόχους πάλης στη γραμμή «καμία θυσία – την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» (αναλογία μαθητών, εργασιακές σχέσεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού κτλ.),πιάνουμε το νήμα της αγωνίας της λαϊκής οικογένειας να μορφώσει τα παιδιά της και το πηγαίνουμε στο επίκαιρο και αναγκαίο συμπέρασμα ότι χρειάζεται ανυποχώρητος μαζικός  και οργανωμένος αγώνας για να έρθει στο προσκήνιο το σχολείο που η ίδια έχει ανάγκη και οι της οι δυνατότητες της εποχής επιτάσσουν. Η ώρα έχει έρθει, κάθε ώρα τώρα, είναι η δική της ώρα!
Η απόφαση της  σύσκεψης εστιάζεται στα παρακάτω:
·         Συγκέντρωση Τρίτη 27/5/2014 της 14.300  στο Υπουργείο Παιδείας. Οι Σύλλογοι Γονέων αφού συνεδριάσουν θα οργανώσουν τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση (πανό, μίσθωση πούλμαν κ.λ.π.).
Στη συγκέντρωση καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς των εργαζομένων όλοι οι γονείς από όλα τα σχολεία, εκπαιδευτικοί Σύλλογοι κ.λ.π.
  • Σύσκεψη με όλα τα Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων την Τετάρτη 28/5/2014 στις 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του υπό συγχώνευση σχολικού συγκροτήματος 15ου – 29ου Δ.Σ.  και 11ου – 14ου -36ου- 37ου Νηπιαγωγείων Περιστερίου στην οδό Ακαρνανίας 65 στην Ανθούπολη.

·         Συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 29/5/2014 στις 11.00 π.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» (Ακαρνανίας 65.
·         Συγκέντρωση την Παρασκευή 30/5/2014 της 14.οο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 13-15)
·         Να κρατηθούν τα σχολεία που συγχωνεύονται ανοικτά όλη την περίοδο του καλοκαιριού.
·         Καθημερινές εξορμήσεις σε κεντρικά σημεία του Περιστερίου από γονείς και εκπαιδευτικούς.
·         Να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη τη Δευτέρα 2/6/2014 στις 18.30μ.μ. στα  στα υπό συγχώνευση 30-49 Δημοτικά Σχολεία Περιστερίου (Ολυμπιονικών και Κοτζιά) ,η οποία και θα καθορίσει τα επόμενα βήματα.
Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, χέρι-χέρι με της μαθητές της, από σήμερα κιόλας, ενώνουμε της δυνάμεις της, οργανώνουμε της αγώνες της, ενάντια στο «καλλικρατικό σχολείο» ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Ο δρόμος που έχουμε ακολουθήσει μέχρι τώρα έχει φέρει αποτελέσματα. Ο αγώνας για το αυτονόητο συνεχίζεται: ο αγώνας για την υπεράσπιση του σχολείου των παιδιών της. Ο αγώνας για να μη μετατραπεί το σχολείο σε απρόσωπο εργοστάσιο παραγωγής αμόρφωτων απασχολήσιμων. Για να μη γίνει το σχολείο  διαφημιστική ταμπέλα των χορηγών. Όλοι μαζί θα της σταματήσουμε.
Αγωνιζόμαστε για:
Να ανακληθεί το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Καμία κατάργηση-συγχώνευση σχολείων, τμημάτων και μετακίνηση μαθητών σε άλλα σχολεία.
Καθιέρωση  20 μαθητών ανά τμήμα και 15 μαθητών ανά τμήμα στα νηπιαγωγεία και της Α’, Β’ τάξεις. 
Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία  στο 15% του Γ.Κ.Π.
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε της της θέσεις (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές, εκπ/κοί ειδικοτήτων, γυμναστές, ειδική και αντισταθμιστική εκπαίδευση κλπ)  και βοηθητικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι πραγματικές ανάγκες.
Ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο, δωρεάν σχολείο. 
Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Ενίσχυση των δημόσιων δομών της ειδικής αγωγής. Τμήμα Ένταξης σε κάθε δημοτικό-νηπιαγωγείο.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΤΑ Δ.Σ.