ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17/4/2019

Πρόεδρος Δ.Σ.: ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ τηλ.6936 639 213

Γεν. Γραμματέας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. 6948 875 643

Αντιπρόεδρος: ΑΝΘΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ τηλ. 6973 310 491

Ταμίας: ΑΛΕΞΙΑ ΣΑΡΗΜΑΝΩΛΗ τηλ. 6977 570 988

Ειδ. Γραμματέας: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ τηλ. 6944 068 376

Μέλη: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΙΚΛΑΝΗ τηλ. 6972 017 331

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ τηλ. 6932 383 033

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ τηλ. 6944 455 440

ΝΑΝΑ ΚΑΝΙΩΤΗ τηλ. 6977 084 370

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΜΕ     ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (εκπαιδευτικά κενά, υπό χρηματοδότηση κλπ) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28-2-2013 ΚΑΙ  ΩΡΑ 14μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ.

Τρεις μήνες πριν κλείσουν τα σχολεία, παραμένουν 1.141 κενά εκπαιδευτικών  πανελλαδικά σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, νέα στοιχεία το ανάγουν στα 1600 κενά εκπαιδευτικών, δηλ. 32.000 κενές ώρες. Παρόμοια είναι η κατάσταση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, με τη μόνη ίσως διαφορά, ότι τα κενά που προκύπτουν σήμερα, αντί να αναπληρωθούν, το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να κλείσει τμήματα νηπιαγωγείων και να στείλει τους μικρούς μαθητές σπίτι τους ή να τους στοιβάξει σε άλλα τμήματα, στις περιπτώσεις δημοτικών σχολείων. Ταυτόχρονα, διευθυντές μπαίνουν σε διαδικασία αλλαγής των αναλυτικών προγραμμάτων προκειμένου να διαχειριστούν το πρόβλημα.      Την ίδια ώρα σχεδιάζονται νέες καταργήσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων. Πριν από λίγες βδομάδες, μέσω του συστημάτος survey, γινόταν καταγραφή των διαστάσεων σχολικών αιθουσών όλων των νηπιαγωγείων και των δημοτικών της χώρας, προκειμένου να καταγραφεί το μέγιστο ποσό μαθητών ανά τάξη. Με δεδομένη τη διάταξη που λέει 1,5 τμ/μαθητή θα έχουμε άνω των 30 μαθητών τμήματα.
Πιο συγκεκριμένα στο Περιστέρι με την έλλειψη νηπιαγωγών στα τμήματα του ολοήμερου τριών τουλάχιστον σήμερα νηπιαγωγείων ( 9ο , 30ο, 38ο) οι εργαζόμενοι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση, με τον κίνδυνο, ή το παιδί τους να μείνει στο δρόμο ή να χάσουν τη δουλειά τους στους σημερινούς πολύ δύσκολους καιρούς της ανεργίας και των απολύσεων.    
Στα Δημοτικά Σχολεία με τα εκπαιδευτικά κενά, έχουμε τμήματα όπου δεν υπάρχει δάσκαλος  για να γίνει μάθημα ή να γίνεται σύντμηση  τμημάτων παραβιάζοντας το νόμο και στοιβάζοντας σε κάθε τμήμα μαθητές πολύ περισσότερους από τους 25 που προβλέπει η νομοθεσία για τα δημοτικά σχολεία.
Ίδια προβλήματα με κενές ώρες έχουμε και σε άλλα πολύ περισσότερα δημοτικά με έλλειψη ειδικοτήτων (ξένης γλώσσας, δεύτερης ξένης γλώσσας, πληροφορικής, εικαστικών)  καθώς και αρκετά κενά σε πολλά γυμνάσια και λύκεια και ιδίως σε κύρια μαθήματα όπως σε μαθηματικά, φιλολογικά, φυσική, βιολογία κλπ.
   Πέραν των εκπαιδευτικών κενών που είναι σήμερα εντονότατα στα παραπάνω σχολεία, έχουμε σε όλα τα σχολεία και άλλα πολλά προβλήματα, που είναι εκρηκτικά για την κάθε σχολική μονάδα, όπως είναι η αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες τους ( θέρμανση, λογαριασμοί  ΔΕΚΟ, καθαριότητα, χαρτική ύλη κλπ. ) λόγω της τεράστιας περικοπής της χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια, προβλήματα ασφάλειας των σχολικών μονάδων με τις συνεχείς διαρρήξεις και τις καταστροφές που γίνονται στις ήδη ανεπαρκείς υλικοτεχνικές υποδομές και τα άλλα μέσα που έχει το κάθε σχολείο καθώς και στην έλλειψη συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων λόγω της παντελούς περικοπής της χρηματοδότησης σε αυτόν τον τομέα και πολλά άλλα επιμέρους ιδιαίτερα προβλήματα στη κάθε σχολική μονάδα.
    Με όλα τα παραπάνω προβλήματα που είναι αποτέλεσμα της σκληρής μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και με αιχμή τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από τα εκπαιδευτικά κενά σε αυτά τα σχολεία σήμερα και στα υπόλοιπα πιθανόν αύριο και αφού εξαντλήσαμε τις παρεμβάσεις μας μέχρι και το Υπουργείο  Παιδείας εισπράτοντας την αρνητική τους απάντηση  καλούμε όλους του εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και πολίτες του Περιστερίου την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013, 2μμ., στο σταθμό του Αγίου Αντωνίου σε ένα Πανπεριστεριώτικο συλλαλητήριο για τα ζητήματα παιδείας για να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε:
1)   Να καλυφθούν άμεσα όλα τα εκπαιδευτικά κενά σε νηπιαγωγούς δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία της περιοχής μας ( Περιστέρι) με μόνιμο προσωπικό.
2)  Να επανέλθει η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων στα προ τετραετίας επίπεδα και άμεσα να καταβληθεί συμπληρωματικό κονδύλι για να αντιμετωπιστούν οι πιεστικές, καθημερινές, λειτουργικές ανάγκες τους. Ούτε ένα  ευρώ από την τσέπη γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών.
3) Να σταματήσει κάθε συγχώνευση-υποβάθμιση  σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα και η σύντμηση τμημάτων στα σχολεία που παραβιάζει και την υπάρχουσα νομοθεσία. Ούτε μία τάξη πάνω από είκοσι μαθητές.
4)    Την κάλυψη των αναγκών των σχολείων με δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα νερό και τηλέφωνο. Κατάργηση όλων των φόρων  που βαρύνουν τις σχολικές επιτροπές.
5)  Να εξασφαλιστούν σύγχρονες κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές και να δοθούν κονδύλια για τη συντήρηση των ήδη υπαρχουσών ( επαναχορήγηση  μέσω ΣΑΤΑ) καθώς και να διασφαλιστούν από διαρρήξεις, φθορές και καταστροφές που δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έχει γίνει συχνό φαινόμενο σε όλο και περισσότερα σχολεία.
Απέναντι σε αυτά τα προβλήματα και την εγκατάλειψη που βιώνουμε, μπορούμε με ενότητα, αλληλεγγύη και συντονισμένο αγώνα να παλέψουμε για ένα πραγματικά ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ για όλα τα παιδιά.
Γιατί  το δικό μας παρόν το γνωρίζουμε το βιώνουμε. Ξέρουμε ότι το μέλλον των παιδιών μας θα είναι χειρότερο. Αυταπάτες πια δεν τρέφουμε. Πάψαμε προ πολλού να περιμένουμε τους σωτήρες και τους μεσσίες που θα μας σώσουν.
Τώρα ενωμένοι για την διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής για τις οικογένειες μας και ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28-2-2013 στις 14:00 μ.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.

 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ